Monday, May 7, 2012

Ç óçìáóßá ôçò ÓõìâïõëåõôéêÞò óôçí Åñãáóßá

 

 

Newsletter erganapt.gr 07/05/2012

Νέα και Ενδιαφέροντα

 

                           Η σημασία της Συμβουλευτικής στην Εργασία

 

Η Συμβουλευτική στον χώρο της εργασίας αποσκοπεί στο να βοηθήσει τον άνθρωπο στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του, στηρίζει και αναδεικνύει τις δυνατότητες των εργαζομένων – οργάνωσης, διευκολύνει την επικοινωνία και τις εργασιακές σχέσεις και αναδύει τις θετικές προοπτικές μέσα από τις δυσκολίες. Η Συμβουλευτική περιλαμβάνει την ενεργητική ακρόαση, την ενσυναίσθηση, την φροντίδα, την αλληλεπίδραση και την αξιοποίηση της βιωματικής εμπειρίας.

 

Γιατί συμβουλευτική στον χώρο της εργασίας ;

 

Σήμερα ο εργασιακός χώρος, επιδέχεται πολλά ερεθίσματα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Οι εργαζόμενοι καλούνται να διαχειριστούν πολύπλοκες καταστάσεις και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και ρόλους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Όταν η οργάνωση με τους μηχανισμούς και διαδικασίες που διαθέτει δεν μπορεί να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα που εμφανίζονται όπως: άγχος και πίεση, εντάσεις και συγκρούσεις,  δυσλειτουργικές σχέσεις, προβλήματα παραγωγής κ.ά. τότε η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη της οργάνωσης, μειώνοντας τα εμπόδια που εμφανίζονται, προστατεύοντας τον οργανισμό-εταιρεία από τους κραδασμούς του εξωτερικού περιβάλλοντος, αφήνοντας έτσι χώρο για ανάπτυξη.

 

Ο Σύμβουλος είναι σε θέση να λειτουργήσει προληπτικά, έτσι ώστε να προλάβει δυσάρεστες και καταστροφικές τάσεις για την οργάνωση, εκπαιδευτικά προτρέποντας τους εργαζόμενους να ανακαλύψουν τις δεξιότητες και ικανότητες τους, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματά τους και θεραπευτικά δημιουργώντας ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης που επιτρέπει την ανάπτυξη των σχέσεων και την έκφραση των αιτημάτων - προβλημάτων που τους απασχολούν.

 

Επίσης συμβάλει στην κατανόηση των αναδυόμενων φαινομένων, στην ενδυνάμωση και κινητοποίηση για δράση και στην ανάπτυξη ενσυναίσθησης μέσα από την βιωματική εμπειρία, επιτρέποντας την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε προσώπου.

 

Στα προγράμματα συμβουλευτικής ενισχύεται η ελεύθερη έκφραση σκέψεων, ιδεών και συναισθημάτων, σ’ένα προστατευμένο πλαίσιο, με σκοπό την εκμετάλλευση όλων των συνειδητών και ασυνείδητων στοιχείων, εξασφαλίζοντας με ψυχοδυναμικό τρόπο, την επίλυση των θεμάτων τόσο των εργαζομένων όσο και του οργανισμού (ομάδων εργασίας).

 

Έτσι προσφέρεται η ευκαιρία για: αξιοποίηση δεξιοτήτων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, κατανόηση των αναγκών, αύξηση παραγωγής, διορθωτική εμπειρία, μείωση του άγχους και της εργασιακής εξουθένωσης καθώς και επαναπροσδιορισμό θέσης που οδηγεί στην αλλαγή.

 

 Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα Συμβουλευτικής επικοινωνήστε στο  210-7750421 καθημερινά από 10:00 - 19:00

Το μήνυμα αυτό εστάλη από το erganapt.gr  Εργαστήριο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Σινώπης 58, Νέα Ιωνία, Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με στο τηλέφωνο 210-77-50-421 τις ώρες 10 π.μ. μέχρι 7 μ.μ., ή να χρησιμοποιήστε την επιλογή "Επικοινωνία" που βρίσκεται σε κάθε σελίδα του ιστοχώρου του
erganapt.

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προυποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001).Για να διαγραφεί η διεύθυνση σας ή για να αλλάξετε τα στοιχεία σας, ενημερώστε μας στη διεύθυνση info@erganapt.gr.

 

No comments:

Post a Comment